دیجیتال مارکتینگ | بازاریابی دیجیتال

آموزش دیجیتال مارکتینگ | آموزش تولید محتوا

دیجیتال مارکتینگ | بازاریابی دیجیتال

آموزش دیجیتال مارکتینگ | آموزش تولید محتوا

پیوندها
  • ۰
  • ۰

طراحی سایت توی عصر حاضر که دنیا داره به سمت مجازی و اینترنتی شدن پیش میره یه چیز کاملاً ضروری شده. شما برای اینکه بتونید خودتون، محصولاتتون و خدماتتون رو به مشتری نشون بدید، مجبور هستید که یه سایت طراحی کنید.

دقت کنید که نمیگم “بهتر هست که سایت طراحی کنید”، بلکه میگم “مجبور هستید”. چون فضای بازار داره به سمت اینترنتی شدن حرکت میکنه و همین الان که این صفحه رو مشاهده می کنید، بخش عظیمی از فروش در بازار، از طریق اینترنت در حال انجام هست.

پس داشتن سایت یکی از اولین مراحل ورود به بازار آنلاین هست.

در نوشته سایت بهتره یا شبکه اجتماعی به طور مفصل توضیح دادم که بین شبکه اجتماعی و سایت، کدوم بهتر هست و چرا. پس پیشنهاد می کنم اون نوشته رو هم با دقت مشاهده کنید و بعد برگردید و مطالعه این صفحه رو ادامه بدید.

در این صفحه قصد دارم در مورد طراحی سایت و انواع سایت و مراحل طراحی سایت و هزینه و بقیه موارد مرتبطش صحبت کنم تا بطور کامل با نحوه انجام کار آشنا بشید.

انواع سایت
انواع سایت به طور کلی به دو نوع زیر تقسیم بندی میشن:

سایت های استاتیک
سایت های داینامیک
سایتهای استاتیک امروزه تقریبا منسوخ شده هست و به همین خاطر زیاد بهش ورود نمیکنم. این سایتها یکبار در حین طراحی تمامی اطلاعاتی که لازم هست رو در خودش جای میده و به راحتی قابل ویرایش یا تغییر نداره. 

در واقع همونطور که از اسمش پیداست، حالت ایستا داره و پویا نیست. احتمالا متوجه شدید که این جنس از سایتها چندان مناسب نیستن.

اما سایتهای داینامیک یا سایتهای پویا، سایتهایی هستند که در قالب یک سیستم مدیریت محتوا طراحی میشن. این پنل های مدیریتی که برای طراحی سایت ایجاد میشه باعث میشه صاحب سایت بتونه هر زمانی که لازم دونست در سایت خودش تغییراتی رو ایجاد کنه و محتوای سایت رو کم یا زیاد کنه و ویرایش کنه. در واقع منظور ما طراحی همین سایتهای پویا هست.

سایتهای داینامیک به دو نوع دسته بندی میشن:

سایت های داینامیک اختصاصی
سایت های داینامیک با سیستم های مدیریت محتوای متن باز
سایتهای داینامیک اختصاصی همونطور که از اسمش پیداست، از صفر تا صد به طور کامل و سفارشی کد نویسی میشه و به همین خاطر هزینه طراحی این نوع سایتها هم به شدت بالاست.

بعضی از شرکت های طراحی سایت ممکن هست سیستم های اختصاصی خودشون رو برنامه نویسی کرده باشن و سایت های مشتریان خودشون رو بر پایه اون سیستم راه اندازی کرده باشن.

از طرفی از معایب طراحی این نوع سایتها، نبود پشتیبانی مناسب در آینده هست. پس تا زمانی که مجبور نیستید نباید سراغ طراحی سایت با سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی برید.

سایت های با CMS یا سیستم های مدیریت محتوای وردپرس، جوملا و… همون سایت های متن باز هستن.

حالا وردپرس چیه؟

وردپرس یک سیستم از پیش کد نویسی شده کاملا حرفه ای برای طراحی سایت هست بر مبنای اون می تونید تقریبا هر سایتی رو که در ذهنتون دارید طراحی کنید.

ظهور سیستم هایی مثل وردپرس، باعث شد که دیگه کسی به سمت طراحی سایت اختصاصی نره. در حال حاضر خیلی از سایتهایی که شما با جستجو در گوگل و مراجعه به اونها مشاهده میکنید، وردپرسی هستند. در حالیکه شاید این موضوع رو نمیدونستید.

جوملا هم سیستمی مشابه وردپرس هست اما به عقیده من، هرگز نمیتونه از نظر قدرت و امکانات به پای وردپرس برسه.

بنابراین شخصاً وقتی از طراحی سایت صحبت می کنم، منظورم طراحی سایت وردپرسی هست.

با سیستم مدیریت محتوای وردپرس می تونید هر سایتی، مثل سایتهای فروشگاهی، سایتهای پزشکی، سایت های شرکتی، سایت های شخصی و هر نوع سایت دیگه ای که مدنظرتون هست راه اندازی کنید.

مزایای طراحی سایت با وردپرس
هزینه نسبتا کمتر از سایت های اختصاصی.
پشتیبانی ساده تر در آینده به دلیل وجود تیم های مختلف پشتیبانی که تخصص اونها روی وردپرس هست.
قدرت بالا در توانایی طراحی هر نوع سایتی که مدنظر شماست.
سادگی مدیریت سایت با وردپرس.
و خیلی از دلایل دیگه…
شروع طراحی سایت
پیش از شروع طراحی سایت، کارفرما لازم هست هدف خودش رو از طراحی سایت توضیح بده و امکانات و قابلیت هایی که برای سایت در نظر گرفته تشریح کنه. در این مرحله تمامی مشاوره ها به مشتری (کارفرما) داده میشه و به طور کامل مشتری با دید باز میتونه یه تصمیم کاملا دقیق برای طراحی سایتش بگیره.

طراحی قالب سایت
بعد از مشخص شدن هدف طراحی سایت، میرسیم به مرحله انتخاب قالب که یکی از مراحل مهم طراحی هر سایت هست. 

قالب ها میتونن به صورت کامل از صفر و اختصاصی برای هر پروژه طراحی بشن و یا اینکه از قالب های پریمیوم برای طراحی سایت استفاده بشه. این به تصمیم مشتری و بودجه ای که برای پروژه در نظر گرفته بر میگرده. اما لازم هست خدمتتون عرض کنم که امروزه تقریبا به دلیل تنوع قالب های پریمیوم، نیاز چندانی به طراحی قالب اختصاصی احساس نمیشه و قالب های پریمیوم معمولا به طور کاملا اختصاصی قابل شخصی سازی هستند.

نیازمندی های طراحی سایت
دامنه
دامنه به آدرس سایت گفته میشه. در واقع انتخاب دامنه یکی از مراحل مهم برای برندسازی هم محسوب میشه. دامنه باید حتی الامکان کوتاه، زیبا و معرف شما و کسب و کارتون باشه. به عنوان مثال دامنه سایت بنده miladsadeghian.ir و با پسوند ir هست. دامنه ها می تونن با پسوندهایی مثل net, com, shop, info ثبت بشن. تعداد پسوندهای دامنه بسیار زیاد هست و دامنه ملی ما هم ir هست و به همین خاطر هزینه ثبت بسیار پایینی هم داره. پسوندهای دیگه ای که نام بردم از دامنه های بین المللی محسوب میشه و در نتیجه هزینه ثبت بالا داره.

البته اهداف مختلف کسب و کار میتونه در انتخاب نوع پسوند اثر بذاره که مشاوره های لازم در این مورد هم به مشتریان گرامی ارائه میشه.

هاست
شما وقتی سایتی طراحی میکنید، این سایت باید در یک فضایی قرار داده بشه که دیگران بتونن به سایت دسترسی داشته باشن و اون رو مشاهده کنن. اسم این فضا هاست هست که مشابه هارد کامپیوتر شماست. سایت شما از صدها فایل یا شاید هم بیشتر تشکیل شده باشه که این فایلها در هاست شما ذخیره میشن. 

به همین خاطر انتخاب هاست مناسب مساله مهمی هست تا بتونیم هاستی رو انتخاب کنیم که هم سرعت بالایی داشته باشه، هم امنیت بالا و هم قیمت پایین. در مراحل اولیه طراحی سایت، در این زمینه به طور کامل توضیح میدم که چه هاستی رو باید انتخاب کنید که بتونید نتیجه رضایت بخشی بگیرید.

هزینه طراحی سایت
هزینه طراحی سایت به امکاناتی که برای سایت مد نظر دارید بر میگرده. فرض کنید برای سایت خودتون قرار هست قابلیت هایی همچون فرم استخدام، فرم سفارش، درگاه پرداخت آنلاین، فروشگاه و خیلی از امکانات دیگه اضافه کنید. این که به چه قابلیتی نیاز دارید و از چه قابلیت هایی قرار هست چشم پوشی کنید در افزایش یا کاهش هزینه طراحی سایت کاملا تاثیرگذار هستن. 

به طور معمول کف هزینه طراحی سایت 1 میلیون تومان با امکانات پایه هست. هزینه هایی همچون هزینه خرید دامنه یکساله، خرید هاست یکساله و هزینه تولید محتوا برای سایت یا انتشار محتوای مازاد در سایت و… هزینه های مجزایی داره. هزینه دقیق طراحی سایت شما در حین ارائه مشاوره، به شما اعلام خواهد شد.

پشتیبانی سایت طراحی شده
سایت های طراحی شده توسط بنده به مدت 2 ماه پشتیبانی فنی رایگان خواهند داشت. در طی این 2 ماه هرگونه مشکل فنی به صورت رایگان توسط بنده مرتفع میشن. پس از گذشت 2 ماه، مشتریان عزیز در صورت وجود مشکل یا نیاز به ایجاد تغییرات در سایت می تونن با پرداخت هزینه موردنظر، پشتیبانی سایت رو بر عهده ما قرار بدن.

بروزرسانی سایت طراحی شده
سایت های طراحی شده در طی دوره پشتیبانی فنی رایگان (یعنی دوره 2 ماهه) به طور رایگان در صورت وجود آپدیت جدید، بروزرسانی خواهند شد. پس از اتمام دوره پشتیبانی فنی، با پرداخت هزینه مورد نظر کلیه فرآیند پشتیبانی توسط بنده قابل انجام خواهد بود.

ضمناً مشتریانی که علاوه بر پروژه طراحی سایت، پروژه سئو رو هم به ما سپرده باشند، در طی اجرای پروژه سئو، تمامی آپدیت های موردنیاز سایت همچون آپدیت های قالب و کلیه افزونه های سایت به صورت رایگان انجام میشه.

سئو سایت چیه؟
شما وقتی سایتی طراحی میکنید، به روش هایی باید به سایت بازدیدکننده بفرستید. یکی از روش ها قرار دادن لینک سایت در شبکه های اجتماعی خودتون مثل کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام هست. روش های دیگه ای مثل درج کردن آدرس سایت در کارت ویزیت، تراکت های تبلیغاتی و… می تونن باعث بشن که مشتری مستقیماً با سایت شما آشنا بشه و در صورت تمایل به سایت مراجعه کنه.

تا اینجای کار به سئو نیازی نیست.

سئو زمانی مطرح میشه که تمایل داشته باشید در نتایج گوگل ظاهر بشید. چون میزان سرچ افراد و مخاطبین در گوگل روز به روز در حال افزایش هست و افراد برای پیدا کردن هر چیزی، در ابتدا داخل گوگل جستجو میکنن. 

سئو کردن سایت ضروریه؟
اگه هدف شما جذب مشتری از طریق گوگل باشه باید بگم بله. اما اگر قصد دارید مشتریان خودتون رو مستقیما به سایت هدایت کنید، ممکن هست در ابتدا نیاز چندانی به سئو احساس نکنید. اما وقتی رقبای شما از طریق سئو در حال جذب مشتری هستند، شما نباید از این قافله عقب بمونید و باید سهمی از بازار رو از طریق سئو از آنِ خودتون کنید. 

شما باید کاری کنید وقتی مشتریان شما کلمات مرتبطی با حوزه کاری شما جستجو میکنن، شما در صفحه اول گوگل ظاهر بشید و از این طریق بتونید از سرتاسر دنیا به سایت خودتون بازدید کننده ارسال کنید و این بازدیدکننده میتونه به مشتری شما تبدیل بشه و از خدمات یا محصولات شما استفاده کنه.

سئو چطور انجام میشه؟
سئوی سایت شامل مجموعه ای از فعالیت هاست که باعث میشه به صورت تدریجی شاهد افزایش رتبه خودتون در نتایج گوگل باشید. ممکن هست در ابتدای طراحی سایت، حتی در 100 رتبه اول گوگل هم قرار نگیرید. در واقع وظیفه سئو این هست که رتبه سایت شما رو در کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری شما افزایش بده.

به عنوان مثال چنانچه فروشگاه اینترنتی عسل دارید، میتونید با سئو کردن سایت خودتون در کلماتی مثل “خرید عسل” یا “خرید اینترنتی عسل” به صفحه اول برسونید تا وقتی این کلمه در گوگل جستجو شد، سایت شما در صفحه اول گوگل، به کاربر نمایش داده بشه.

سئو سایت چقدر طول میکشه؟
سئو یه پروژه تقریبا بلند مدت هست و برای سئو شدن سایت باید حوصله به خرج بدید. خصوصا در حال حاضر که الگوریتم های گوگل روز به روز در حال قوی تر شدن هستند. حتی بعد از اینکه سایت شما به رتبه موردظرتون رسید نباید سئو رو متوقف کنید. باید سعی کنید رتبه سایت خودتون رو تا جایی که امکان داره تثبیت کنید.

معمولا سئو کردن سایت بین 3 ماه تا یک سال و یا حتی بیشتر طول میکشه. زمان رسیدن سایت شما به رتبه موردنظرتون به مواردی مثل میزان رقابت در حوزه کاری و میزان رقابت در کلمه کلیدی انتخاب شده داره.

قبلا در صفحه آموزش سئو در این مورد به تفصیل صحبت کردم. پیشنهاد میکنم این صفحه رو مطالعه بفرمایید.

هزینه سئو چقدره؟
هزینه سئو بحث مفصلی هست که قبلاً در یک نوشته جداگانه با عنوان هزینه آمدن به صفحه اول گوگل در این مورد به طور کامل توضیحات لازم رو ارائه دادم.

سئو به همراه طراحی سایت انجام میشه؟
سئو میتونه به همراه طراحی سایت هم انجام بشه و این بستگی به تصمیم کارفرماهای عزیز داره. در حالت عادی طراحی سایت بدون سئو انجام میشه و در صورت تمایل میتونید اقدام به سفارش سئو سایت کنید. به عبارت دیگه، انجام سئوی سایت در ابتدا ضروری نیست.

در صورتی که قصد دارید سایت طراحی کنید، میتونید از دریافت مشاوره رایگان با بنده بهره مند بشید تا به سوالات و ابهامات احتمالی شما در این زمینه پاسخ بدم.

منبع: میلاد صادقیان

  • ۹۹/۰۴/۲۸
  • محمد سلحشوری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی